vrijdag 25 april 2014

Sarria naar Portomarin

Vandaag de planning 23.3 km waarbij wij de 100 km paal naar Santiago gaan  passeren. 18 mm regen  is voorspeld . Galicië is heel groen......

Veel bospaden zoals gisteren en wij zullen meer wandelaars gaan zien want 100km is de minimale afstand wat je als wandelaar moet afleggen om De Compostela te kunnen krijgen, de groot begeerde oorkonde.

Het hoost van de regen, geen zin om weg te gaan

Het begon met regen, maar de grootste hoosbui was voorbij, het landschap doet denken aan Bretagne en Zuid Engeland, veel akkers en weiden afgescheiden door stenen muurtjes. Het is duidelijk dat je op de toeristische route komt. Veel mensen beginnen bij Sarria, vijf dagen  lopen en je krijgt de oorkonde en goed te doen van ene weekend naar andere weekend. Vaak georganiseerde reizen met bagage transport. Wij lopen met 10 kg op de rug. Ik hoorde van een Italiaan € 600 voor hele week all in met taxi transport van Santiago naar Sarria om te beginnen.
Heuvelachtig lief landschap. Later op de dag zon en met een heerlijke koolsoep als lunch is het genieten. De benen en voeten waren vandaag moe, logisch gisteren 29 km en vandaag toch nog 23,2 km.

Ja dan huppelen al die verse wandelaars, zonder bagage en verse benen je gemakkelijk voorbij.

Vanmorgen bij ons ontbijt in het hotel was ook een knappe slanke Italiaanse dame, vers aangekomen alleen. Maar had haar lange mooie benen in een stretch jeans broek gestoken, daarboven een modieuze wollen trui. Geen regen kleding, ik wilde haar nog mijn reserve Fläll Räven broek en Odlo ondergoed aanbieden, want haar kleding was een drama. Maar een dame met ontbijt je onderbroek aanbieden is ook niet al te charmant, dus ik liet het over aan de Camino om het haar te vertellen.

Met al die koeienstront op de weg
moesten wij aan de volgende vogel denken?

Er was een vogeltje
Dat kon niet kakken
Er was een veertje
Aan zijn poepertje
Blijven plakken
Hij zei verdie,
Hij zei verda,
Hij zei verdomme
Hoe is dat veertje aan mijn
Poepertje gekomen

Mocht je een ..... zijn dan kan je toch gerust de Camino doen?

Wij gaan aan een biertje, de was is gedaan, de voeten verzorgd. Ik ga Mira mijn kleindochter bellen die is jarig op Koningsdag.

Adios, Enrique

https://picasaweb.google.com/111348553188048988877/Santiago02?authkey=Gv1sRgCLDduLaZ3aKyUw

2 opmerkingen:

  1. ik vind het een beetje stillekes op je weblog... je hebt je toch niet door de regen laten weerhouden?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve Paula je zit lux je bank, voor de statistiek 17 mm is 170 liter water op een vierkante meter, de ontvangst is slecht en toch heb je een update ontvangen. Weet je al welke vogel de Dudeljo zingt? Wees Gegroet Paula

    BeantwoordenVerwijderen