zondag 27 april 2014

Palais de Rai naar Castaneda

Vandaag van Palais de Rai naar Castaneda 23.5 km is de planning.

Gisteravond zaten wij in een populair restaurant bij wandelaars €9 drie gangen met wijn of bier en water.
Op een of andere manier kom je iedereen weer tegen gedurende de reis. Zo'n wandeling van een dikke 25 km splits je dan in drieën en in de cafés of onderweg zie je ze weer.
Het zijn veel korte oppervlakkige contacten. Sommige nationaliteiten hebben blijkbaar last van hun oren die spreken zeer hard. De Italianen zijn de luidste. Opvallend hoe populair de wandeling is ook bij jonge mensen. Die slapen in de herbergen en hebben lol met elkaar. Maar op een lange wandeling verspreid het zich goed en de stoere luid praters zijn op het eind van de middag heel wat stiller door de moeheid. Nou je ziet ook heel wat strompelaars, onvoldoende getraind, slechte kleding en schoeisel, maar ook gewoon de onderband van de rugzak los en dragen het volle gewicht op de schouders. Maar ja dat zonder bagage lopen is vrij populair bij de laatste 100 km wandelaars en huppelen je zo voorbij. De 200 km zijn wij dik gepasseerd ben blij dat zusje ook de bergen bij deze trip heeft meegenomen. Een week is wel kort, je merkt dat na ongeveer 6 dagen je geheel bent ingelopen. Je gaat nu ook veel gemakkelijker naar beneden en het tempo blijft constant. Een rugzak met inclusief max 8 kg is wel het prettigst. Als je in hotels logeert krijg je de kleren gemakkelijk droog, ik heb toch nog te veel bij me. Reduceren, reduceren is het advies als je gaat wandelen. Opvallend ook toch veel mensen welke al jaren met de Camino bezig zijn, bijvoorbeeld begonnen in Parijs en hebben het verdeeld in stukken met als einddoel Santiago.

Ik zag een vogeltje zitten en zong fantastisch, keek goed naar de kleur van zijn kopje en dacht kom jij uit Bol Swart, maar dacht nee het is een Spaanse?

http://m.youtube.com/watch?v=IY3lZYymg7w

http://m.youtube.com/watch?v=18oUkmyxZP8

Gisteren het vogeltje wat niet kon kakken was de schijtlijster.

Op de Camino kom je ook graven tegen van pelgrims welke tijdens de wandeling zijn overleden,

Dat zijn waarschijnlijk gelukkige mensen die op het juiste moment overleden zijn ...

Vandaag kreeg ik het trieste bericht dat de vriendin van mijn dochter Jitske na een niet te winnen strijd  is overleden. Mijn gedachten zijn bij haar zoon Huub, haar man Daan, Catty, Theo en Merel.

Lieve dappere Jasmijn rust zacht

Foto's:

https://picasaweb.google.com/111348553188048988877/Santiago02?authkey=Gv1sRgCLDduLaZ3aKyUw

Geen opmerkingen:

Een reactie posten